bob

Beeldmerk-wit

Wie ben ik?

Hey, leuk dat je hier bent! Ik ben Bob van de Burgt, twintig jaar oud en windsurfen is mijn leven.

Mijn eerste meters over het water maakte ik in 2016. Mijn oom leerde me windsurfen en ik was meteen verslaafd aan de kracht van het water, het gevoel van vrijheid en het trotseren van de elementen! Van mijn spaargeld kocht ik al snel mijn eigen windsurfboard en zeil. Die pasten niet onder de snelbinders van mijn fiets, maar gelukkig waren mijn ouders zo aardig om me ieder waaierig weekend naar het water te brengen.

Toen ik achttien werd, wist ik niet hoe snel ik mijn rijbewijs moest halen. Want dan mocht ik zelf naar het water rijden, met de plank op het dak. Zo kon ik meer surfen en ging ik dus sneller vooruit. Daardoor zwol mijn passie voor het surfen aan tot tsunami-achtige proporties. Om écht een sprong te maken, besloot ik me een heel jaar te focussen op het windsurfen. Ik nam een tussenjaar en vertrok naar windsurfparadijs Tenerife.

Dat jaar was mijn point of no return en sindsdien is surfen écht een deel van mijn leven. Daarom richtte ik mijn leven zo in, dat ik zo veel mogelijk op het water kon zijn. Het gevoel van vrijheid dat je op de surfplank ervaart, combineerde ik met de vrijheid van het ondernemerschap. Ik richtte mijn eigen werving- en selectiebureau StarGo op, zodat ik remote kon werken: wind, water en wifi werden primaire levensbehoeftes.

Omdat ik me niet alleen als atleet, maar ook als persoon wil ontwikkelen, maakte ik de keuze om bedrijfskunde te gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. De combinatie van sport, werk en studie is uitdagend, maar onder gezonde druk presteer ik het best.

Ieder jaar ben ik in de winter drie maanden op Tenerife te vinden, om met de beste slalomwindsurfers ter wereld te trainen. Ook in Nederland ga ik vaak het water op. En vijf keer per week duik ik, onder leiding van mijn trainer en sponsor Jeroen, de sportschool in om zo sterk en fit mogelijk te worden. Zo kan ik op het water maximaal presteren.

Windsurfers die hun sport op (semi-)professioneel niveau beoefenen, trainen het hele jaar door. Ik dus ook. Maar de zomer is het wedstrijdseizoen. Overal ter wereld zijn er dan competities. In de zomer van 2022 zal ik aan mijn eerste wereldkampioenschap meedoen. Met maar één doel: de beste slalomwindsurfer ter wereld worden.

Nationaliteit
Nederlands

Geboortedatum
02/09/2001 - 20 jaar

Studie
Bedrijfskunde, Vrije Universiteit Amsterdam

Thuis
Zeist, Nederland

Record snelheid op het board
77 km/h

Prestatie
Winnaar enige afgeronde eliminatie NK Slalom 2021

Nice to e-meet you!

Passie

Je hebt het, of je hebt het niet. Dan zal ik het wel niet hebben: dat is een veelgebruikte reden om te stoppen met het najagen van je droom. Dat klinkt voor mij als een excuus.
Ik geloof er heilig in dat passie het enige is wat ons als mensen van elkaar onderscheidt. Passie creëert het vermogen om vol voor jouw doel of droom te gaan. Passie geeft je de energie om tot het uiterste te gaan om je doel te realiseren, wat dat doel ook is.

Hoe hoog je de lat legt, bepaal je zelf. Of het je studie, werk of sport is maakt verder niets uit. Als je passie groot genoeg is, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

    nl_NLDutch